5 Ocak 2016 Salı

Somon Balığı Kızartması

Somon ciddi bir omega 3 kaynağıdır. Omega 3 vücudumuz tarafından üretilemez, bu yüzden yediğimiz yiyeceklerden alınması gereklidir. Bu balık pek çok kanser çeşidine karşı da koruma sağlamaktadır. Pişmesi çok kolaydır, her türlü pişirme tekniğine uygundur, kılçığı yok denecek kadar azdır...Faydaları saymakla bitmez. Allah neyi boşuna yaratmış ki? Haftada bir de olsa mutlaka balık tüketmeye çalışalım. Bu tarifi sadece fikir olsun diye paylaşıyorum yoksa bilmeyen yoktur tabi ki:)


Malzemeler:
  • İstenilen miktarda Norveç somonu
  • Tuz
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

Balıkları yıkayıp bir süzgeçe alalım. Suları iyice süzüldükten sonra her tarafını istediğimiz miktarda tuzlayalım. Ardından una bulayarak kızgın yağda arkalı önlü pişirelim. Yanına istediğimiz malzemelerle bir de salata yapıp afiyetle yiyelim. (Ben sirkeli-limonlu-sumaklı bir çoban salata yaptım)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder