22 Ocak 2016 Cuma

Dereotlu Zeytinli Poğaça

Dereotu ve zeytinin muhteşem buluşması. Kesinlikle önerdiğim bir tarif deneyin pişman olmayacaksınız...


Malzemeler:

  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağına yakın siyah zeytin
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • Çörekotu

Yapılışı:
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp bir kaseye alalım. Dereotunu, tereyağı, sıvıyağı, tuzu, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, kabartma tozunu yoğurma kabına alalım azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar kopartarak elimizde yuvarlayalım,üzerine bastırarak hamuru açalım. Açtığımız hamurun içine bir miktar zeytin koyarak yarım ay şeklinde kapatalım. Kenarlarına çatalın ucuyla bastıralım ki hem açılmasın hem de estetik dursun. Ayırdığımız yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım ve poğaçaların üzerine sürelim. Çörek otunu da serptikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder