22 Ocak 2016 Cuma

Yulaf Bisküvili Minik Pasta


Bu pastayı yiyen herkes bayılıyor :) Hem çok basit hem çok ama çok lezzetli. Üzerindeki çikolatalı sosu servis edeceğiniz zaman dökebilirsiniz aksi halde katılaşıyor ama öyle de çok güzel tercih sizin.

Malzemeler:

  • 2 paket yuvarlak yulaflı bisküvi
  • 1 çay bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için)
Arası İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
Bulamak İçin:
  • 75 gram hindistan cevizi

Yapılışı:

İlk önce 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi çırpalım ve soğuması için en az yarım saat buzdolabında bekletelim. Kaseye 1 çay bardağı süt koyalım ve 1 adet bisküviyi süte batırılıp ıslatalım. Üzerine krem şanti sürülüp sütle ıslatılan başka bir bisküviyle kapatalım. Tekrar krem şanti sürülüp üzerine süte batırılmış bisküvi kapatalım. 3 kat olacak şekilde hazırlayıp yan tarafları ve üstü hindistan cevizine bulayalım. Hazırladığımız pastaları servis tabağımıza alalım. İster bu aşamadan sonra buzdolabına kaldırın soğusun, yeneceği zaman çikolatalı sosu hazırlayıp dökün, isterseniz de parçalara ayırdığınız çikolata ve tereyağı bir kaseye koyup benmari usulü eritin, pastaların üzerine eritilmiş olan çikolatadan sürdükten sonra buzdolabına koyarak soğuduktan sonra afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder