27 Ocak 2016 Çarşamba

Domates Soslu Kuzu Kuşbaşı


Kuzu eti sevmeyenler bile bu tarifi beğenecek. Günümüzde kuzu ve koyun eti, diğer hayvanların etlerine oranla daha güvenilir. Sırf bu yüzden bile kendimizi en sağlıklısına alıştırmaya gayret etmeliyiz.

Malzemeler:

  • Yarım kg kemiksiz kuzu eti
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Etimizi yıkadıktan sonra düdüklü tencerede yarım saat pişirelim. Pişen etimizi bir kenara alalım ve istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Tencereye tereyağı, sıvıyağı,küp küp doğradığımız soğanı, küçük küçük doğradığımız sarımsağı alalım ve kavuralım. Kavrulduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri, hemen ardından salçayı ilave edelim. Domatesler yumuşadıktan sonra etleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Son olarak suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirelim ve ocağı kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder