13 Ocak 2016 Çarşamba

Milföy Mantısı

Yine basit, lezzetli ve çıtır çıtır bir tarif. Üstelik çok da bereketli. 150 gram kıyma ile kocaman bir tepsi mantı çıkıyor. Haydi mantı yapmaya üşenenler! Bu tarif denemeye değer :)


Malzemeler:

  • 15 adet milföy hamuru
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Karabiber, tuz
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Yapılışı:

Her bir milföy hamurunu 4'e bölüp, daha küçük kareler elde edelim. Bir kaseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi koyup yoğuralım. Bu harçtan biraz iri parçalar alarak küçük kare milföylerin içlerine koyup, bohça şekli vererek(normal mantı şekli) kapatalım ve hafif yağlanmış tepsimize ters çevirerek dizelim. Bütün hepsini bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılan 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Şimdi sosumuzu hazırlayalım. Mantılar fırından çıkar çıkmaz üzerine sosu dökeceğiz ki içine çeksin, yumuşasın. Bir kaseye yoğurdu koyalım, sarımsakları içine rendeleyelim, bir miktarda su ekleyip( yarım çay bardağı kadar) iyice çırpalım. Gelelim salçalı sosa; küçük bir tavada tereyağını eritelim, salçayı koyalım, 1 çay bardağı da su ekledikten sonra 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirip ocağımızı kapatalım. Pişen mantıların üzerine önce yoğurtlu karışımı, daha sonra salça sosunu dökerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder