27 Ocak 2016 Çarşamba

Açma


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (açmak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Çörekotu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
Sütü ve suyu biraz ılıttıktan sonra yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletelim. Sonra tuzu, yumurtayı, sıvıyağı, azar azar da unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat üzerini örterek dinlendirelim. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp her birini ayrı ayrı elimizde biraz açalım ve içine yumuşamış tereyağından biraz sürüp rulo şeklinde saralım. Tekrar yuvarlayıp uzatalım. Uzattığımız yağlı hamuru kendi etrafında döndürerek iki ucunu birbirine dolayıp birleştirelim. Sıvıyağ ile hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder