27 Ocak 2016 Çarşamba

Tavuklu Tarhana Çorbası



Tarhanayı bir de böyle deneyin çok seveceksiniz. Çocuklar için de besin değeri yüksek bir çorba hem de her zaman ki gibi tarifi basit.

Malzemeler:

  • 500 gram kemikli tavuk eti
  • 4,5 yemek kaşığı dolusu tarhana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maydanoz kurusu ( taze de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı tavuksuyu 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle tavuğu haşlayalım. Suyunu ayıralım çorbada kullanacağız, etlerini küçük küçük didelim. Çorbayı yapacağımız tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyalım, peşinden salçayı ekleyip 1 dakika kavuralım. Ardından tavuksuyunu, tuzu ve tarhanayı ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tavuk etlerini, maydanozu ve naneyi ilave edelim. 5 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağımızı kapatabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder