6 Ocak 2016 Çarşamba

Sade Poğaça


Bir sabah kalktım ve evim poğaça koksun istedim. Aman Allah'ım hem de ne koku ne sardı evi anlatamam... Ben sade yapmak istedim bu seferlik siz isterseniz içine farklı şeyler koyup yapabilirsiniz veya bu şekilde pişirdikten sonra hamburger gibi ortadan ikiye kesip içine kaşar, domates, biber, maydanoz vs. koyup kapatabilirsiniz. Acılı kahvaltılık ezmede çok yakışır bu arada :) Ay nasıl bir poğaça yaptıysam artık ne koysan yakışıyor :P

Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağına yakın sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya
  • Aldığı kadar un


Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık sütü, şekeri, tuzu ve mayayı koyup 5 dakika kadar bekletelim. Ardından suyu, yağı, yumurtaları da ilave edip azar azar un ekleyerek yoğuralım. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edelim. İstenilen kıvama gelince üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim. Tepsiyi yağlayalım. Dinlenmiş hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopartarak avcumuzun içinde yuvarlak şekil verelim, tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu da serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirelim. (Üzeri kızarıncaya kadar da diyebiliriz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder