28 Aralık 2015 Pazartesi

Krep




Malzemeler:

  • Yarım litre süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice çırpın. Unun topaklanmasını istemiyoruz. Krep tavanızı (yoksa teflon, seramik de olur) iyice ısıttıktan sonra bir yemek kaşığının ucu ile damla akıtır şekilde yağlayın. Yağ tavanın her yerine ulaşsın fakat çok az miktarda yağ kullanmış olun. Ardından bir kepçe krep karışımınızdan alıp tavaya yayın. Yaymamızın sebebi krepin ince olması, karışımın tavanın ortasında toplanmaması. Altı kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirmeden önce krepin üstüne yine damlatma metoduyla yağ serpin ve spatula yardımıyla ters çevirin. Her iki yüzü de kızardıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Verdiğim ölçülerle tam 7 tane krep çıkıyor. İçine peynir, zeytin ezmesi veya acılı ezme sürerek  de sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder