2 Aralık 2015 Çarşamba

Maklube


Malzemeler:
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet havuç
  • 400 gram yağsız dana kuşbaşı
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5,5 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber



Yapılışı:
Zor gibi görünsede aslında basit bir tarif. Tadı muhteşem. Pişerken etrafa yaydığı koku harika. Önce etimizi düdüklü tencereye koyalım, üzerine 7 su bardağı su ekleyerek biraz tuz atalım ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Benim tencerem 30 dakikada pişiriyor, siz kendi tencerenizin pişme süresine göre ayarlayın. Pirinci de ılık su dolu bir kapta bekletelim etimiz pişene kadar. Şimdi gelelim sebzelerimizi soymaya. Soğanları ince halkalar şeklinde, biberleri ince ince küçük küçük, maydanozları ince ince kıyarak, havucu rendeleyerek, domatesleri de önce dörde bölerek ardından ortalarındaki çekirdekleri çıkardıktan sonra küçük küçük doğrayarak sebzelerimizi de hazırlamış olalım. Domateslerin çekirdeklerini ve sulu kısımlarını almamızın nedeni pilavı sulandırmasını istemediğimiz için. Pişen etlerimizi maklubeyi yapacağımız tencerenin dibine döşeyelim. Üzerine halka halka kestiğimiz soğanları, onun üzerine de biberlerimizi koyalım. Şimdi bir miktar karabiber serpelim. Ardından domatesleri, havucu ve maydanozları döşeyelim sırayla. Pirinci süzüp, yapışmaz bir tavada 5 dakika kavuralım ve sebzelerimizin üzerine aktararak üzerini düzleyelim. Birkaç parça tereyağını keserek pirinçlerin üzerine bırakalım.(Yemeğimiz pişerken kendiliğinden eriyecek) Son olarak et suyunu ve tuzunu da ilave ettikten sonra tenceremizi ocağa alalım kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder