Malzemeler:
- 5 orta boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı poy ( baharatçılar bilir)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı:
Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyup soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra yoğuracağımız kaba rendeleyelim. Üzerine soğanı ve sarımsakları da rendeleyelim. Maydanozları da ince ince doğradıktan sonra geri kalan bütün malzemeleri de ilave edip iyice yoğuralım. Unu az gelirse elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar ekleyebilirsiniz. ( Dikkat edin çok da un koyarsanız bu sefer köftenin tadını alamazsınız) Harcımızın kıvamını tutturduktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp şekil veriyoruz ve kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder