15 Aralık 2015 Salı

Elmalı Turta



İç Harcı İçin:

  • 6 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi veya ceviz
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru İçin:
  • 250 gram tereyağı veya margarin 
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Önce hamuru yapmakla başlıyoruz ki hamurun soğuması ve dinlenmesi lazım. Yoğurma kabınıza tereyağını ve şekeri koyun bir-iki dakika yoğurun, hemen ardından sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozu, vanilyayı da koyup yoğurmaya devam edin. Şimdi azar azar un ilave ederek, elimize yapışmayacak, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamur istenilen kıvama gelince üçte ikisini streçleyerek buzdolabına, geri kalan üçte birini de streçleyerek derin dondurucuya koyun. Onlar orada soğuyana kadar biz iç harcımızı yapıp soğumaya bırakalım. Elmaları yıkayalım, kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Üzerine şekerini ilave edip orta ateşli ocağımızda pişmeye bırakalım. Suyunu çekmeye yakın tarçını ve fındıkları da ilave edelim. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, iç harcımızı soğumaya bırakalım. Harç soğuduktan sonra, fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım. Buzdolabına kaldırdığımız üçte ikilik hamuru alıp tepsimizin tabanına elimizle bastırarak eşit şekilde yayalım. Onun üzerine bütün iç harcımızı koyup, her tarafına gelecek şekilde dağıtalım. Son olarak derin dondurucuya koyduğumuz kalan hamurumuzu alıp, rendenin en büyük kısmıyla harcımızı tamamen kapatacak şekilde üzerine rendeleyelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder