8 Aralık 2015 Salı

Etli Kara Lahana Yemeği



Kara lahana C vitamini ve mineraller açısından çok zengin bir sebzedir. Kalp hastalıkları, ülser, bazı kanser türleri, depresyon, soğuk algınlığı ve bağışıklık sistemi tedavisinde vücudun savunmasında etkin rol oynar. Osteoporoz ve kemik erimesi, katarakt gibi hastalıkların önlenmesinde etkisi vardır. Kansızlığa iyi gelir ve erken yaşlanmayı önler.



Malzemeler:

  • 1 kuru soğan
  • 1 bağ kara lahana
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 300 gram dana kaburga veya kemikli et
  • 250 gram daha kuşbaşı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 4-5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Ben bu yemek için düdüklü tencere kullandım, siz de öyle yaparsanız daha kısa sürede hem etlerimiz hemde lahanamız yumuşar. Etlerimizi öncelikle suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte bir miktar pişirelim. Ardından sıvıyağı, tereyağı ve küp küp doğradığımız soğanımızı ilave edelim. Soğanlar pembeleştikten sonra mısır ununu katarak biraz daha kavuralım.Ardından salçamızı da koyarak birkaç kez karıştıralım. Şimdi iyice yıkayıp, ince ince doğradığımız kara lahanayı, tuzu, pulbiberi, mısırı ve suyunu ekleyerek tenceremizin kapağını kapatalım. Benim düdüklü tencerem bu yemeği 30 dakika da pişirdi. Siz kendi tencerenize göre ayarlayın pişme süresini. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder