8 Aralık 2015 Salı

Karnabahar Kızartması

Karnabahar, enfeksiyonlara karşı etkin ve antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir. Özellikle kronik idrar yolları enfeksiyonlarında en etkili sebzedir. Kansere, alzheimer hastalığına, migrene, mide ülserine, kalp hastalıklarına karşı koruyuculuğu vardır. Çeşitli vitamin ve minareller açısından oldukça zengindir. Karaciğeri toksinlerden temizler, iyi bir folik asit kaynağıdır.


Malzemeler:
  • Yarım kg karnabahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt


Yapılışı:

Karnabaharı bir miktar tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Çok haşlarsanız dağılır. Bir tabağa 2 yumurta kıralım, biraz tuz serpip çırpalım. Diğer bir tabağa da un koyalım. Haşlanan ve soğuyan karnabaharları önce yumurtaya, sonra una bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Kızaran karnabaharları servis kabımıza alalım biraz ılımasını bekleyelim. Bir kaseye yoğurdu, yarım çay bardağı suyu, çok az tuz ve dövülmüş sarımsağı koyarak karıştıralım. Ardından karnabaharların üzerine dökelim.

Önemli not: Karnabaharı haşlarken içine göbek kısmının çevresindeki yapraklardan da ilave edin bir kaç tane. Çünkü o kısımdaki yapraklar kansere karşı koruyucu çok etkin maddeler içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder