8 Aralık 2015 Salı

Susamlı Şekerpare


Malzemeler:

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı susam
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
  • Fındık
Yapılışı:

İlk başta şerbetimizi yapalım. Çünkü şerbetin ılık, şekerparelerimizin sıcak olması gerekiyor buluşabilmeleri için. Bir tencereye şekeri ve suyu koyup, ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp 10 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatıp, şerbeti ılımaya bırakalım. Küçük bir tavada tereyağımızı eritelim, ardından soğutalım. Yine başka bir tavada susamlarımızı rengi dönene kadar kavuralım ve soğutalım. Yoğurma kabımızı alalım. Yumurta ve şekeri önce iyice çırpalım. Hemen ardından erittiğimiz tereyağını, susamı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip yoğuralım. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım, tam ortasına da bir tane fındık koyarak hamurun içine doğru hafifçe bastıralım. Yağlanmış fırın tepsimize bütün  parçaları sırayla dizelim. Önceden ısıttığımız 175 derece fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkartıp 1-2 dakika bekletelim. Ardından ılık şerbetimizi her yerine gelecek şekilde üzerine dökelim. Şerbeti tamamen çekince ve soğuyunca yemeye hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder