28 Aralık 2015 Pazartesi

Kesme Erişteli Yeşil Mercimek

Yeşil mercimek son derece faydalı bir lif kaynağıdır. Kan şekerini düzenler, vücuttaki zararlı maddeleri hapsederek atılmasını sağlar, bağışıklığı güçlendirir, hazımsızlığı ve kabızlığı giderir, kalp dostu olduğu için kalp krizi riskini azaltır, anne sütünü arttırır. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, kükürt, klor, bakır, çinko, iyot ve karbonhidrat içerir. Mercimeği pişirdikten sonra servis esnasında içine biraz limon sıkarsak, demirin vücutta daha iyi emilmesini sağlamış oluruz.


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 3/4 su bardağı kesme erişte (normal erişte de olur)
  • Tuz, karabiber, nane, pulbiber (İsteğe bağlı)
  • 7 su bardağı su
Yapılışı:

Öncelikle mercimekleri kaynar suda 15 dakika kadar haşlayıp süzelim. Tencereye yağı, küp küp doğradığımız soğanları koyup, soğanlar yumuşayıp, renk değiştirinceye kadar kavuralım. Sonra salçayı ilave edip bir iki dakika daha kavurduktan sonra mercimekleri ekleyelim. Suyunu, tuzunu ve baharatlarını katıp 5 dakika kadar kaynatalım. Ardından erişteleri de koyup 10 dakika daha kaynatalım ve ocağımızı kapatalım. Yani toplamda 30 dakikada yemeğimiz pişmiş oluyor. Siz yine de yemeğinizin tadına bakın ocağı kapatmadan, nede olsa mercimekten mercimeğe fark var.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder