Malzemeler:
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 3/4 su bardağı kesme erişte (normal erişte de olur)
- Tuz, karabiber, nane, pulbiber (İsteğe bağlı)
- 7 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle mercimekleri kaynar suda 15 dakika kadar haşlayıp süzelim. Tencereye yağı, küp küp doğradığımız soğanları koyup, soğanlar yumuşayıp, renk değiştirinceye kadar kavuralım. Sonra salçayı ilave edip bir iki dakika daha kavurduktan sonra mercimekleri ekleyelim. Suyunu, tuzunu ve baharatlarını katıp 5 dakika kadar kaynatalım. Ardından erişteleri de koyup 10 dakika daha kaynatalım ve ocağımızı kapatalım. Yani toplamda 30 dakikada yemeğimiz pişmiş oluyor. Siz yine de yemeğinizin tadına bakın ocağı kapatmadan, nede olsa mercimekten mercimeğe fark var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder