2 Aralık 2015 Çarşamba

Süzme Yoğurtlu Kesme Erişte Çorbası


Malzemeler:

  • 6 su bardağı su ( varsa et suyu da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 avuç dolusu kesme erişte


Yapılışı:

Tencereye suyu koyalım, içine tuzunu da attıktan sonra kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra kesme eiştelerimizi koyalım ve yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Bir kasede unu, süzme yoğurdu ve yarım su bardağı suyu iyice çırpalım. Erişteler yumuşadıktan sonra tencereden 1 kepçe su alarak, kasede ki yoğurt karışımımıza azar azar ilave edelim. Bir yandan da çırpmaya devam edelim ki yoğurt kesilmesin. Bu işlemi tamamladıktan sonra kasenin içindekilerinin tamamını yavaş yavaş tencerenin içine boşaltalım. Kaynayana kadar ağır ağır karıştıralım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak, 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağı söndürelim Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, naneyi de içine ekleyelim. Hemen ardından bu sosu tenceremizin içine boşaltalım. Çorbamız hazır, afiyet olsun. Hem yapımı basit, hem çok lezzetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder