15 Aralık 2015 Salı

Etli Pazı Sarması


A, C, K, E vitaminleri, demir, kalsiyum ve magnezyum kaynağı bir sebze. Kansızlığı önlüyor, öksürüğe iyi geliyor, iştah açıyor, idrar söktürüyor, kabızlığı gideriyor... Hamile olanların yemesini kesinlikle tavsiye ediyorum; doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltıyormuş. Çocuklarınıza muhakkak sevdirin bu sebzeyi. Yemeğini yaptınız sevmedi mi, yumurtalı kavurmasını yapın sevmedi mi, böreğini yapın sevmedi mi, sarmasını yapın sevmedi mi, çorbasını yapın. Annelerde çareler tükenmez:) Ben içi bol malzemeli olsun, hem içinden hem dışından faydalanalım diye biraz tombik sardım, siz istediğiniz ölçülerde sarın. Piştikten sonra, servis ederken üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt da gezdirebilirsiniz. Tadı muhteşem garanti ediyorum her şekilde seveceksiniz.




İç Malzemeler:

  • 2 bağ pazı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Pazıları güzelce yıkayalım, derin bir kabın içine koyup, üzerine iki litre kadar kaynar su dökelim. İki dakika kadar kaynar suda bekleyen pazıları sudan çıkartıp, soğumaya bırakalım. İç harcımız için soğanı rendeleyelim ve diğer bütün malzemeleri de katıp iyice karıştıralım. Şimdi, parlak kısımları dışa gelecek şekilde, tek tek pazıları sarıp, tencereye dizelim. Ayrı bir kapta sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp, sarmalarımızın üzerine dökelim. Son olarak sarmalarımızın açılmaması, ağırlık için, üzerlerine orta boy düz bir tabak kapatıp, tencerenin kapağını da kapatalım. Kısık ateşte 30 dakika pişirelim. 2 bağ pazıdan tam iki sıra sarma çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder