Malzemeler:
1 litre tavuk suyu
1 litre su
3/4 çay bardağı yıldız şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Tencereye tavuk suyunu ve normal suyu koyup kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine tuzu ve yıldız şehriyeleri ilave edelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatmaya devam edelim. Bir kaseye terbiyesi için gerekli olan malzemeleri koyup çırpalım. Unun topaklanmasını istemiyoruz. Şehriyeler yumuşadıktan sonra kaynayan tencereden bir kepçe su alıp azar azar kaseye ilave edip bir yandan da çırpmaya devam edelim. Daha sonra kasede hazırlamış olduğumuz bu terbiyeyi yavaşça tencerenin içine dökelim ve birkaç kez karıştıralım. 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynattıktan sonra altını kapatalım. Ayrı bir tavada kızdırdığımız yağın içine naneyi ekleyelim sonra da tenceredeki çorbamızın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder