30 Kasım 2015 Pazartesi

Kakaolu ve Damla Çikolatalı Kek


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un 


Yapılışı:

Çırpma kabımızı alalım, yumurtaları kıralım ve şekerimizi ekleyip beş dakika kadar mikser yardımı ile çırpalım. Sütü, ardından sıvıyağı azar azar ekleyerek bir yandan düşük ayarda çırpmaya devam edelim. Kakaoyu ve damla çikolatayı da ekleyelim birkaç kez çatal veya çırpma teliyle karıştıralım. Artık mikserle işimiz kalmadı. Karbartma tozu, vanilya ve unu da ilave ederek iyice karıştıralım.( Bu üç malzemeyi eleyerek koyarsanız daha iyi olur). Kek kalıbımızı hafifçe yağlayarak karışımı içine boşaltalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 25 dakikadan sonra ara ara kontrol ederek pişmesini bekleyelim. Piştiğini anlamanın en klasik yöntemi kürdan batırmaktır. Kürdan, keke batırdıktan sonra temiz olarak geri çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder