1 litre keçi sütü
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt (mayalamak için)
Yapılışı:
Sütümüzü tencereye alıyor ve orta ateşte bir taşım kaynatıyoruz. Cam şişelerde satılan pastörize olanlardan aldığımız için çok fazla kaynatmaya gerek yok. Sonra tencerenin altını kapatıyoruz biraz ılımasını bekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatmayın ki süt sulanmasın. Uygun mayalama kıvamını anlamak için küçük serçe parmağımızı kullanacağız. Parmağınızı batırdığınızda yediye kadar saymaya dayanamayak sıcaklıkta ise uygun demektir. Bir kaseye 3 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ve tenceremizdeki sütten aldığımız 1 yemek kaşığı sütü koyup hafifçe çırpıyoruz. Daha sonra kasede çırptığımız yoğurdu, tencerenin kenarından sütümüze döküp iki-üç kez yavaşça karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp, bir battaniyenin içine iyice sarıyoruz. Beş saat boyunca sıcak ortamda muhafaza ettikten sonra tenceremizi buzdolabına kaldırabiliriz. Soğuduktan sonra yoğurdumuz hazır. En güzeli akşamdan mayalayıp, gece buzdolabına kaldırıp,ertesi gün de yemek :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder