30 Kasım 2015 Pazartesi

Kıymalı Brüksel Lahanası

Brüksel lahanası A, C, E, B6 ve K vitamini açısından zengin bir sebzedir. Çeşitli antioksidanlar içerdiğinden prostat, rahim ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. Glisemik endeksi düşük olduğundan diyet yapanlar için de uygundur.




Malzemeler:
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

Önce brüksel lahanalarımızı sirkeli suda en az 15 dakika kadar bekletelim, ardından duru su ile yıkayalım. Su dolu bir tencereye koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım. haşlandıktan sonra suyunu süzelim, bir kenarda bekletelim. Şimdi kıymamızı yemeği pişireceğimiz tencereye alalım suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavuralım. Peşinden sıvıyağı ve küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanların rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Sıra salçamızı eklemeye geldi. Onu da katıp 2 dakika daha kavuralım, sonrasında lahanalarımızı ekleyelim. Tuz ve karabiber ve suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını yarım şekilde kapatarak orta ateşte biraz suyunu çekip kıvam alana kadar pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder