1 kg pırasa
1 orta boy kuru soğan
1 havuç
1 portakalın suyu
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Pırasaları ve havuçları doğrayıp bir güzel yıkıyoruz. Ben mutlaka her sebzeyi yıkadıktan sonra en az 15 dakika kadar sirkeli suda bekletirim önerim siz de öyle yapın. Çünkü ne kadar yıkasakda üzerlerindeki kimyasallardan arındıklarına emin olamayız. Yıkadığımız pırasa ve havuçları kavrulmuş soğanların üzerine ilave ediyoruz. Tuzu, pirinci ve bir portakalın suyunu da ekliyoruz. Son olarak bir bardak suyu da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder