30 Kasım 2015 Pazartesi

Köz Patlıcanlı Et Kavurma


Malzemeler:

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı et suyu veya normal su
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kekik (isteğe bağlı)
Yapılışı:

İlk önce patlıcanları yıkıyoruz birkaç yerinden delerek köz tavamıza alıyoruz. İyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte çevirerek közlüyoruz. Közlendiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatıp soğuyuncaya kadar bir kenarda bekletiyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Bir kasede yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve patlıcanları iyice karıştırıp servis kabımıza koyuyoruz. Etimizi düdüklü tencereye alıyoruz ve 3 bardak su ilave ederek 30 dakika boyunca haşlıyoruz. (Benim düdüklü tencerem 30 dakikada pişiriyor. Siz kendi tencerenize göre ayarlasanız daha iyi olur pişme süresini) Etlerimiz iyice yumuşadıktan sonra önceden ısıttığımız tavamıza alalım sıvıyağı da ekledikten sonra birkaç kez karıştıralım. Hemen ardından salçayı, tuzu, baharatları ve et suyunu (veya normal suyu) ekleyerek, etler suyu çekene dek orta ateşte bir miktar daha pişirelim. Daha sonra ocağı kapatıp, etlerimizi patlıcanları koyduğumuz servis kabımızın üzerine yayalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder