24 Kasım 2015 Salı

Patatesli-Kaşarlı Tava Böreği

Çok pratik bir tava böreği paylaşacağım sizlerle. Aniden gelen misafiriniz çok ise aklınızın bir köşesinde muhakkak olsun bu tarif. Yanında güzel bir çayla çok iyi gidiyor. Aynı iç malzemesini kullanarak sigara böreği şeklinde de yapabilirsiniz ama o biraz el oyalar derseniz bu şekilde yapabilirsiniz.



Malzemeler:
  • 2 adet hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı İçin:
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Patatesleri su dolu tenceremize koyalım haşlansın. Haşlandıktan sonra bir kaba rendeleyelim. Bir tavada küp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ve rendelediğimiz patatesleri de üzerine ekleyerek 2 dakika daha kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekleyelim bu aşamada. Daha sonra ocağın altını kapatalım, ince ince doğradığımız maydanozları ilave ederek karıştıralım ve artık harcımızı soğumaya bırakalım. Tavamızı yağlayalım. İlk yufkamızı tavamızın üzerine alalım (kenarları tavanın dışına sarkacak şekilde) İkinci yufkamızı ortadan ikiye bölelim, ilk yarısını tavanın içine serelim ve ardından iç harcımızı döşeyelim. Daha sonra ikinci yarısını koyarak harcın üzerini kapatalım. Tavanın kenarlarından sarkan yufkalarıda onun üzerine kapattıktan sonra böreğimiz hazır. Üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirdikten sonra orta ateşte ters-düz ederek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder