22 Kasım 2015 Pazar

Fırında Balkabağı Tatlısı

Balkabağının; kemik gelişmesi, kansızlık, saç dökülmesi, hücre yenilenmesi, saçların ve bağışıklığın güçlenmesi, göz sağlığı için pek çok yararı bulunmaktadır. Lif içeriği yüksek olduğu için uzun süre tok tutar ve kabızlığı önler.





Malzemeler:
  • 1 buçuk kg balkabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 kabuk tarçın


Yapılışı:

Kabuklarını soyup istediğimiz şekilde doğradığımız balkabaklarımızı öncelikle bir güzel yıkıyoruz. Sonra pişireceğimiz tencerenin içine koyup, üzerine şekerini ilave ediyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Bir gece buzdolabında bu şekilde bekleyecek ki suyunu salsın. Ertesi gün doğrudan alıp kısık ateşteki ocağımıza koyuyoruz. İçine bir tane kabuk tarçın atıyoruz ve 15 dakika pişiriyoruz. Sonra ocağı kapatıp, tencerenin içindeki balkabaklarımızı kendi suyu ile birlikte fırın kabımıza boşaltıyoruz. 200 derece, sadece üst ayarlı fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder