22 Kasım 2015 Pazar

Peynirli Dolama Börek


Malzemeler:
3 adet yufka
200 gram lor peyniri
200 gram beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
İstenilen miktarda tuz
Çörek otu, susam

Sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağına yakın yoğurt



Yapılışı:

Öncelikle ilk yufkamızı serelim ve ortadan ikiye keselim. Bir fırça yardımıyla sosumuzdan yufkanın her yerine gelecek şekilde az miktarda sürelim. Sonra peynirli harcımızdan serpip, bir ucundan diğer ucuna doğru dolamaya başlayalım. Uzun bir rulo olacak. Onu da kendi etrafında içten dışa doğru gül şeklinde dolayalım ve yağlanmış tepsinin tam ortasına koyalım. Diğer yarım yufkayıda soslayıp, harç koyduktan sonra rulo şeklinde dolayalım ve tepsideki yufkamızın etrafına saralım. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıyoruz bundan sonra. Yani gül şeklinde tam ortaya koyduğumuz yufkamızı tepsimiz dolana kadar genişletmeye devam ediyoruz. Arta kalan sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça ile sürüp, çörek otu ve susamı serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder