3 Şubat 2016 Çarşamba

Sebzeli Bulgur Pilavı


Malzemeler:

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Sıvıyağı ve tereyağını kızdıralım. Küp küp doğradığımız soğanları, patatesleri ve biberleri ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Ardından yine küp küp doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyelim. Domatesler iyice yumuşadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edelim. Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra suyunu, baharatları ve tuzunu ekleyip kapağını kapatalım. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder