6 Ocak 2016 Çarşamba

Hardal Kremalı Köfte


Bu köfteyi mutlaka denemelisiniz! Özellikle akşam yemeğine misafiriniz varsa hiç düşünmeden yapın derim. Çok şaşırtıcı derecede lezzetli olduğunu göreceksiniz :) Arda'nın Mutfağı'nda izledim ve hemen denemeye karar verdim ben. İyi ki denemişim favori tariflerimden biri oldu artık.

Malzemeler:

  • Yarım kg dana kıyma (dana döş tercih ederseniz daha iyi olur)
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 dilim bayat ekmek
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 çay kaşığı kişniş (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı et suyu veya su
Yapılışı:

Önce köfteyi yapmakla başlıyoruz. Geniş bir kabın içerisine kıymayı alalım, soğanı ve ekmekleri rendeleyelim, baharatları da ekleyip iyice yoğuralım. Cevizden büyük top köfteler yapalım ve az yağda kızartalım. Büyük ve top şeklinde oldukları için içleri pişmeyecek zaten bu kızartma işleminde bu yüzden çok pişirip kurutmayın. Çünkü sosla içini de pişirmiş olacağız. Şimdi kızaran köfteleri bir tabağa alalım. Aynı tava içerisinde sosumuzu yapalım. Tereyağını eritelim, unu ekleyip bir miktar kavuralım. Ardından hardalı, kremayı, kişnişi, et suyunu ekleyelim. Son olarak köfteleri de sosun içine ilave edip 5-10 dakika kısık ateşte pişirelim. Sos istediğiniz kıvama gelince ocağınızı artık kapatabilirsiniz. Kimileri koyu sever sos kıvamını, kimisi daha akışkan. Bu yüzden bu konuda tercih yine sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder